Friday, 18 November 2011

LOVE...

Love is precious gift that u receive and u need to give it with caution...
If u love something let it go..
If it comes back to u its yours..
If it doesn't...
It never was....


We are only given today..
And never promised tomorrow..
Be sure to tell someone u love them..


Allah does not look at your face, body..
Rather Allah looks at your hearts..


When Allah tests u..
It is never to destroy u..
When Allah removes something in your possession..
It is (only) in order to empty your hands..
For an ever greater gift...


When u feel all alone in this world..
And there's nobody to count your tears..
Just remember, no matter where u are..
Allah knows................


HAPPY MOMENTS-PRAISE ALLAH
DIFFICULT MOMENTS-SEEK ALLAH
QUIET MOMENTS-WORSHIP ALLAH

Thursday, 17 November 2011

Akhirnya....

Setelah dua hari nie aq menuntut ilmu dalam berblogging....
akhirnya siap gak blog yg x bpe nak cantik nie...
Bukan apa... aku cuma bosan je tak tau nak wat pe...
hahahahahaha.....


Aku sampai tak hiraukan makan ngan minum....
Aku bosan cuti dua minggu....
So, aq tak nak lah membazir masa aku yg agak emas nie..
Dengan tak buat pape nie...
Macam org tanam anggur yg tak berbuah2....


Aku pon dgn bangga nya wat lah keja yg org anggap gila...
Tapi, bagi aku seronok...
Aku harap blog aku nie cantik lah...
Hahahahahahhaa..


Akhir kata, majulah sukan untuk negara....hahahhaha...

Tuesday, 8 November 2011

Practical Time...

Sudah lama aku tak berblogging....
Sebab aku busy skit akhir2 nie....
banyak keja kena siapkan....
Namun,aku tak lupa janji aku utk cerita masa aku g practical....

Ceritanya bermula di sini......
Tempat aku g nie namanya "Ti-Ratana,Desa Petaling"

Nie lah tempatnya..... masa nie semua over ambil gambar.... hhahaha....

Kitaorg je yg over asyik ambil gambar....ahahahhaha..... (padan muka korang kena kutuk ngan aku kaw2..)

Belakang tu tempat kanak2 yg tak de ibu bapa,kena buang,luar nikah ke...... memang menyedihkan... tpi kitaorg nie sibuk je ngan gambar....

Konon lah tu penat yea g practical.... sudahlah.... hanya rekaan semata2 saja....berlokan je dyorg nie.... terutamanya beg pocodot2 tu.... hahhhahahaha...sori SEPET....


Yang belakang nie uma org tua perempuan...

Nie sekitar dalam uma org tua...

Sama tak muka dyaorg....

Nie budak2 yang ditinggalkan....

Sama tak muka dyorg???? cam anak beranak kan??

Tikus mondok.....