Friday, 18 November 2011

LOVE...

Love is precious gift that u receive and u need to give it with caution...
If u love something let it go..
If it comes back to u its yours..
If it doesn't...
It never was....


We are only given today..
And never promised tomorrow..
Be sure to tell someone u love them..


Allah does not look at your face, body..
Rather Allah looks at your hearts..


When Allah tests u..
It is never to destroy u..
When Allah removes something in your possession..
It is (only) in order to empty your hands..
For an ever greater gift...


When u feel all alone in this world..
And there's nobody to count your tears..
Just remember, no matter where u are..
Allah knows................


HAPPY MOMENTS-PRAISE ALLAH
DIFFICULT MOMENTS-SEEK ALLAH
QUIET MOMENTS-WORSHIP ALLAH

Thursday, 17 November 2011

Akhirnya....

Setelah dua hari nie aq menuntut ilmu dalam berblogging....
akhirnya siap gak blog yg x bpe nak cantik nie...
Bukan apa... aku cuma bosan je tak tau nak wat pe...
hahahahahaha.....


Aku sampai tak hiraukan makan ngan minum....
Aku bosan cuti dua minggu....
So, aq tak nak lah membazir masa aku yg agak emas nie..
Dengan tak buat pape nie...
Macam org tanam anggur yg tak berbuah2....


Aku pon dgn bangga nya wat lah keja yg org anggap gila...
Tapi, bagi aku seronok...
Aku harap blog aku nie cantik lah...
Hahahahahahhaa..


Akhir kata, majulah sukan untuk negara....hahahhaha...

Tuesday, 8 November 2011

Practical Time...

Sudah lama aku tak berblogging....
Sebab aku busy skit akhir2 nie....
banyak keja kena siapkan....
Namun,aku tak lupa janji aku utk cerita masa aku g practical....

Ceritanya bermula di sini......
Tempat aku g nie namanya "Ti-Ratana,Desa Petaling"

Nie lah tempatnya..... masa nie semua over ambil gambar.... hhahaha....

Kitaorg je yg over asyik ambil gambar....ahahahhaha..... (padan muka korang kena kutuk ngan aku kaw2..)

Belakang tu tempat kanak2 yg tak de ibu bapa,kena buang,luar nikah ke...... memang menyedihkan... tpi kitaorg nie sibuk je ngan gambar....

Konon lah tu penat yea g practical.... sudahlah.... hanya rekaan semata2 saja....berlokan je dyorg nie.... terutamanya beg pocodot2 tu.... hahhhahahaha...sori SEPET....


Yang belakang nie uma org tua perempuan...

Nie sekitar dalam uma org tua...

Sama tak muka dyaorg....

Nie budak2 yang ditinggalkan....

Sama tak muka dyorg???? cam anak beranak kan??

Tikus mondok.....


Sunday, 2 October 2011

~SeMoGa BeRjAyA FiE~

Memang sukar nak dikatakan..........
Kdg2 pengalaman tu mendewasakan.....
Namun, kita harus igt semuanya ada hikmah disebaliknya.....
Setiap apa yg blaku di atas bumi ini adalah kehendak dari-Nya...
Kita sebagai manusia kena sabar dan redha dgn apa yg ditentukan.....
Bukan bererti menyerah.... Tp redha dan terus kan berusaha utk mnghadapinya...


Allah tu menguji hambanya atas kemampuan hambanya sendiri...
Dia tak kan mnguji di luar kemampuan hambanya.....
So, kita sebagai khalifah di bumi ini perlulah sentiasa peka dengan kemampuan yg kita ada..
Supaya kita tau tahap kemampuan kita tu....


Memang senang utk melafazkan...
Namun, sukar utk menunaikan......
Kita hanya merancang....
Tuhan yg mnentukan.......


Kita hanya manusia biasa....
banyak kelemahannya.....
Jgn jadikan kelemahan kita itu sebagai alasan....
kita perlu mengatasi kelemahan kita itu.....


So,utk Siti Zahafiera Afiqah jgn kalah pada kelemahan itu...
harus lah bersemangat utk teruskan hidup.....
Jgn rasa diri tu rendah (walaupun mmg sbenarnya diri tu rendah...)
berusaha lah fie..... utk terus berjaya dalam hidup...
Buang segala perkara yg negatif....
Ambil benda yg positif......
Lupakan masalah yg ada tu......
Tumpukan pada masa depan yg ign kau kecapi......


SEMOGA BERJAYA FIE!!!!!!!!!



NoThInG tO dIsPlAy

Sejak akhir2 nie macam2 masalah yg aq hadapi.......
Namun,pelbagai perkara yg mendewasakan aq.....
dah lama aku tak ber-blogging.... 
Al-maklumlah... sentiasa bz dgn kelas...
Tarikh 3/10/2011 aq akan prgi practical utk kali pertamanya.....
So,dah tak boleh main2.... kena lah btul2.....
Kejap je msa berlalu.... rasa nya macam bru smlm je aq msuk blajar.... 
Rupa2nya dah sthun lbih dah..... hahahahhahahaha.....

So scared... this is first time to treat the patient..... :O
hahahahhhahahaha..... 
rasa macam tak percaya je..... hahahhhaa....
So, nnt aku cta first day aq sebagai physiotherapist.... hahaahhaha..:)

Tuesday, 9 August 2011

Perpisahan ini - 1st Edition feat Aizat Amdan



~hanya lagu yg menjadi ingatan......~
utk EX STUDENT 5 ARIF/09
khas utk mu sje...

Monday, 4 July 2011

~hope~

Apa salah aku?? kenapa??? kenapa??? kenapa????
i want forget everything..... hope u  will happy with him.......
i pray 4 u.... i pray that u will have happiness that u find....

Memenangi dan melukai hati seseorang amat mudah tetapi untuk menunaikan apa yg dilafazkan amat sukar....
Andai melihat bulan, pandanglah pada bintang yang bertaburan di dada langit. jua renunglah dinginnya malam..
Cinta ini tak  kan bererti tanpa dugaan dan rintangan. mutiaranya adalah sabar dan percaya. kita saling beri dan memberi tapi penentunya Allah jua maha mengerti...
tapi sayang,, sesungguhnya hakikat hidup ini sebenarnya tak seindah mimpi2...



Ku doa Allah menyinari duniamu dan iringi setiap langkahmu ke arah jalan yang di redhai dan beri segala yang terbaik untukmu....

Friday, 1 July 2011

~love~

Sukar untuk kita terima apa yg berlaku... kdg2 benda2 macam tu mematangkan diri kita sendiri....
sukar untuk mencari sahabat yg sejati... lebih sukar memiliki cinta yang suci.... namun,cinta kepada Illahi cinta yang hakiki....

huhuhhuhu..... malam2 macam nie feeling2 plak... bukan apa cuma rindukan zaman2 msih kecil....
sukar untuk dilupakan.... waktu kecil semua masalah ada jalan penyelesaian nya.... tp skunk kna tnggung sendiri... aku mencari redha Illahi.... mencari satu jawapan yg tak pasti.... apakah maksud cinta yang sebenar????

aku masih mencari jawapan yang pasti tentang erti cinta dan kasih sayang...
namun, apa yang aku tahu cinta dan kasih  sayang tak boleh dibeli dengan wang ringgit... tp hanya boleh dibeli dengan kasih sayang juga... thanx pd yg ajar aku erti kasih sayang... org yg menyayangi aku.... 

namun, satu tarikh yg tetap akan menjadi kenangan dalam hidup aku... 28 Disember 2007.... huhuhuhuhu....sukar untuk dilupakan...


Yovie & Nuno - Menjaga Hati



Ini antara lagu yg menjadi kenangan dalam hidup aku.... lagu ini mengenal kan aku tentang erti kasih sayang..

~bufday boy~


Bufday boy..... makan2 kat kfc.... nielah bufday boy.... Harith Irfan @ ipan gedik.... hehehehhe..... bufday ahad nie... 3 July... tp kan dah blik kl x dpt nk smbut so kenalah sambut awal.... umo bru 4 tahun..... ada spe2 nak kenal????? hehheheheh.....


Nielah kek nya..... kek strawberry... ipan kan suka....


huhuhuu.... tiup lilin sembur air liur...... ipan gedik!!!!!!


Wan cik mary n me.... makan2 ayam.... cover perut dah kenyang...


makan n makan n makan.... snap2 pic tetap kena....


wan cik mary with ipan gedik....:)


and the last.... terbaikkkkkkkkkkkkkk... hepy bufday ipan gedik...

p/s:nnt bufday ucu blanja plak.....
ucu tggu.....


~makan2~

Time nie sdap munie korek hidung... hahahhahaha... sowie munie... bukan apa saja je nak meriahkan keadaan.... time nie kira tgh hang out lah.... 
anyway munie dgn air carrotnya.... minum pon tak abis sbb perut dah knyang...

Zazai yang cover2 cun nak tngkap gmbr... tkot gambarnya tersebar luas.... hahahahhaa.... 
tp yg penting beg kat tangan tu... meriah sungguh............ dan time nie zazai order air yang tak manis tak lah kan zazai nie detect bnda yg manis cpat je walaupun kita kata benda tu tak manis.... zazai zazai....
Nie bdak yg 24 jam je btulkan rmbut dy.... make up dy... bulu mata dy.... mcm2 lah....
yg nie minum air tamak.... semua air orang dy sebat..... tak percaya??????
percayalah......................


p/s:bila kita nak hangout ramai2 nie....
 aritu aku tak dapat pegi...cian aku.....

~Our Memory~


Masa nie muka semua blurrrrr2 je.... tp yg aku taw masa nie adalah saat paling terindah sekali... walaupun ada makhluk2 yang tak de... but tetap meriah.... muka budak sekolah semua.....
cepat masa berlalu kan.... rasa macam nak putar balik je masa nie.... tp masing2 dah buat haluan masing2...
bagi aku yg penting kita semua berjaya.....

sweet memories..... itu yang hanya mampu ku ucapkan... walaupun hanya sekejap, namun aku harap ikata nie tetap akan utuh sampai bila2..... Amin.....

Akhirnya.....

Akhirnya siap gak blog nie.... walaupun banyak lagi benda yang aku kena wat tp okey lah...
ada kemajuan sikit... tapi aku rasa banyak benda lagi yang tak siap dalam blog aku nie.... 
yelah orang baru buat blog lah katakan... kenalah pandai2 buat... bila nak tido je mesti terpikirkan blog tak siap lagi.... susah lah labu macam nie.... hahahhhahaha....


Bila aku rasa tak puas hati je aku nak luahkan kat blog nie... bukan ada sape2 taw pon... lain lah klw ada yg follow blog aku nie.... tp rasanya takde kot....:)


Anyway blog nie akan terus menerus memberikan pelbagai kisah dalam yang akan berlaku...
renung2kan dan selamat beramal...:)