Monday, 4 July 2011

~hope~

Apa salah aku?? kenapa??? kenapa??? kenapa????
i want forget everything..... hope u  will happy with him.......
i pray 4 u.... i pray that u will have happiness that u find....

Memenangi dan melukai hati seseorang amat mudah tetapi untuk menunaikan apa yg dilafazkan amat sukar....
Andai melihat bulan, pandanglah pada bintang yang bertaburan di dada langit. jua renunglah dinginnya malam..
Cinta ini tak  kan bererti tanpa dugaan dan rintangan. mutiaranya adalah sabar dan percaya. kita saling beri dan memberi tapi penentunya Allah jua maha mengerti...
tapi sayang,, sesungguhnya hakikat hidup ini sebenarnya tak seindah mimpi2...



Ku doa Allah menyinari duniamu dan iringi setiap langkahmu ke arah jalan yang di redhai dan beri segala yang terbaik untukmu....

Friday, 1 July 2011

~love~

Sukar untuk kita terima apa yg berlaku... kdg2 benda2 macam tu mematangkan diri kita sendiri....
sukar untuk mencari sahabat yg sejati... lebih sukar memiliki cinta yang suci.... namun,cinta kepada Illahi cinta yang hakiki....

huhuhhuhu..... malam2 macam nie feeling2 plak... bukan apa cuma rindukan zaman2 msih kecil....
sukar untuk dilupakan.... waktu kecil semua masalah ada jalan penyelesaian nya.... tp skunk kna tnggung sendiri... aku mencari redha Illahi.... mencari satu jawapan yg tak pasti.... apakah maksud cinta yang sebenar????

aku masih mencari jawapan yang pasti tentang erti cinta dan kasih sayang...
namun, apa yang aku tahu cinta dan kasih  sayang tak boleh dibeli dengan wang ringgit... tp hanya boleh dibeli dengan kasih sayang juga... thanx pd yg ajar aku erti kasih sayang... org yg menyayangi aku.... 

namun, satu tarikh yg tetap akan menjadi kenangan dalam hidup aku... 28 Disember 2007.... huhuhuhuhu....sukar untuk dilupakan...


Yovie & Nuno - Menjaga Hati



Ini antara lagu yg menjadi kenangan dalam hidup aku.... lagu ini mengenal kan aku tentang erti kasih sayang..

~bufday boy~


Bufday boy..... makan2 kat kfc.... nielah bufday boy.... Harith Irfan @ ipan gedik.... hehehehhe..... bufday ahad nie... 3 July... tp kan dah blik kl x dpt nk smbut so kenalah sambut awal.... umo bru 4 tahun..... ada spe2 nak kenal????? hehheheheh.....


Nielah kek nya..... kek strawberry... ipan kan suka....


huhuhuu.... tiup lilin sembur air liur...... ipan gedik!!!!!!


Wan cik mary n me.... makan2 ayam.... cover perut dah kenyang...


makan n makan n makan.... snap2 pic tetap kena....


wan cik mary with ipan gedik....:)


and the last.... terbaikkkkkkkkkkkkkk... hepy bufday ipan gedik...

p/s:nnt bufday ucu blanja plak.....
ucu tggu.....


~makan2~

Time nie sdap munie korek hidung... hahahhahaha... sowie munie... bukan apa saja je nak meriahkan keadaan.... time nie kira tgh hang out lah.... 
anyway munie dgn air carrotnya.... minum pon tak abis sbb perut dah knyang...

Zazai yang cover2 cun nak tngkap gmbr... tkot gambarnya tersebar luas.... hahahahhaa.... 
tp yg penting beg kat tangan tu... meriah sungguh............ dan time nie zazai order air yang tak manis tak lah kan zazai nie detect bnda yg manis cpat je walaupun kita kata benda tu tak manis.... zazai zazai....
Nie bdak yg 24 jam je btulkan rmbut dy.... make up dy... bulu mata dy.... mcm2 lah....
yg nie minum air tamak.... semua air orang dy sebat..... tak percaya??????
percayalah......................


p/s:bila kita nak hangout ramai2 nie....
 aritu aku tak dapat pegi...cian aku.....

~Our Memory~


Masa nie muka semua blurrrrr2 je.... tp yg aku taw masa nie adalah saat paling terindah sekali... walaupun ada makhluk2 yang tak de... but tetap meriah.... muka budak sekolah semua.....
cepat masa berlalu kan.... rasa macam nak putar balik je masa nie.... tp masing2 dah buat haluan masing2...
bagi aku yg penting kita semua berjaya.....

sweet memories..... itu yang hanya mampu ku ucapkan... walaupun hanya sekejap, namun aku harap ikata nie tetap akan utuh sampai bila2..... Amin.....

Akhirnya.....

Akhirnya siap gak blog nie.... walaupun banyak lagi benda yang aku kena wat tp okey lah...
ada kemajuan sikit... tapi aku rasa banyak benda lagi yang tak siap dalam blog aku nie.... 
yelah orang baru buat blog lah katakan... kenalah pandai2 buat... bila nak tido je mesti terpikirkan blog tak siap lagi.... susah lah labu macam nie.... hahahhhahaha....


Bila aku rasa tak puas hati je aku nak luahkan kat blog nie... bukan ada sape2 taw pon... lain lah klw ada yg follow blog aku nie.... tp rasanya takde kot....:)


Anyway blog nie akan terus menerus memberikan pelbagai kisah dalam yang akan berlaku...
renung2kan dan selamat beramal...:)